Duurzaamheid en Gedrag

Klimaatverandering is een enorm en steeds groter wordend probleem.  We krijgen te maken met extreme weertypen, mislukte oogsten, tekort aan drinkwater, hittestress, overstromingen en humanitaire rampen. Daarnaast worden andere ecologische grenzen overschreden, denk aan verlies van biodiversiteit en verzuring van de oceanen. 


Het is nodig om binnen de ecologische grenzen te gaan leven. Organisaties kunnen hier een grote bijdrage aan leveren, door bijvoorbeeld hun energie- en mobiliteitsbeleid te verbeteren, kritisch om te gaan met afvalstromen, zich in te zetten voor natuurherstel en medewerkers en inwoners te stimuleren om groen gedrag te laten zien. Kennis uit de gedragswetenschappen biedt hier veel aanknopingspunten voor.

Het is de kracht van Groen Gedrag om draagvlak te creĆ«ren voor collectieve gedragsverandering met als doel ieders ecologische voetafdruk te verkleinen. Daarnaast vergroot Groen Gedrag op deze manier de waarde van deze organisaties. Organisaties worden door medewerkers, samenwerkingspartners, consumenten en inwoners als waardevoller en meer toekomstbestendig gezien. 

 

- We're the first generation to feel the effect of climate change and the 
last generation who can do something about it - Obama, 2014